Quiz
Hvornår skal du stoppe for gult?

0%

Du er tæt på krydset og kører med højeste tilladte hastighed 60 km/t. Hvad vil du gøre?

Korrekt! Forkert!

Forklaring: Lyset er gult, på vej til at blive rødt. Du er så tæt på krydset, at skal du nå at bremse op, skal du foretage en ret hård opbremsning. Lastbilen bag dig er tæt på og har kan ikke bremse på samme korte strækning som dig. Derfor skal du fortsætte over krydset med uændret hastighed, da du ikke må køre hurtigere.

Du har set at lyssignalet har været grønt længe. Du skal lige ud i krydset. Hvad skal du være særlig opmærksom på?

Vælg venligst 3 korrekte svar

Korrekt! Forkert!

Forklaring: Da du kører i en byzone og har haft uhindret udsyn til lysreguleringen, som har været grøn i længere tid, skal du være opmærksom på om der skiftes til gult, inden du er fremme ved krydset. Et tegn kan være, at fodgængerfeltets lysregulering er skiftet til rødt. Forbered dig på, at bringe køretøjet til standsning. Fortsætter du ud i krydset for gult lys, kan du komme til at være til gene for den øvrige færdsel i krydset.

Du skal lige ud i krydset. Bussen holder stille i krydset og du må ikke skifte vognbane. Hvordan vil du fortsætte?

Vælg venligst 3 korrekte svar

Korrekt! Forkert!

Forklaring: Da fodgænger- og cyklistsignalet er skiftet til rød, skal du kunne forudse at lyssignalet snart skifter til rødt. Du kan ikke være sikker på at komme over krydset, før der er skiftet til gult og rødt. Du skal derfor standse ved stoplinjen.

Du kører 40 km/t og skal ligeud i krydset. Der er ingen kørende bagude. Hvordan vil du fortsætte?

Vælg venligst 2 korrekte svar

Korrekt! Forkert!

Forklaring: Gult lys betyder ”STOP”, hvis det er muligt at stoppe uden fare. Hvis signalet havde været på vej til at blive grønt, ville det have været både gult og rødt. Her er ingen fare, ingen kørende bagude og god plads til at standse på. Der er stor risiko for at den modkørende som venter på fri bane til at færdiggøre sit sving, kører ud foran dig, i forventning om at du stopper for gult lys.

Du vil svinge til højre i det lysregulerede kryds. Hvad gør du?

Drive4you: Theis Dam

Vælg venligst 2 korrekte svar

Korrekt! Forkert!

Forklaring: Lysreguleringen skifter fra grønt til gult som betyder stop. Du skal derfor orientere dig bagud via dine spejle og bringe bilen til standsning hvis det er muligt. Her er de bagvedkørende langt væk, så det er uden risiko at bremse.

Du kører ca. 50 km/t. Hvordan vil du fortsætte?

Vælg venligst 3 korrekte svar

Korrekt! Forkert!

Forklaring: Rød/gult betyder stop, men signalet er på vej til at blive grønt. Grønt betyder kør, men kun hvis vejen er fri, altså hvis krydset er ryddet. Du skal derfor vente med at køre ud i krydset, til bilen i krydset er væk.

Du kører ca. 40 km/t. Hvordan vil du fortsætte?

Vælg venligst 2 korrekte svar

Korrekt! Forkert!

Forklaring: Selvom fodgængeren måske stadig har rødt, er der risiko for at fodgængeren går ud i fodgængerfeltet, da der jo meget snart bliver grønt for fodgængere. Især hvis fodgængeren har observeret at du har fået gult lys og dermed forventer at du stopper. Bemærk at dette fodgængerfelt er bredere end normalt.

Du kører 40 km/t. Fodgængersignalet har været rødt et stykke tid. Der er ingen kørende bagude. Hvad gør du?

Vælg venligst 2 korrekte svar

Korrekt! Forkert!

Forklaring: I tættere trafik er det vigtigt, at tilpasse hastigheden og være opmærksom på kørende bagude. Dem er der som nævnt i spørgsmålet ingen af. Her er der ingen risiko ved at standse. Du har bemærket at der er skiftet til rødt for fodgængere og derfor forberedt dig på, at der sandsynligvis bliver rødt i lysreguleringen.

Stop for gult lys quiz
SÅDAN!
Kunne du tænke dig, at se hvor god du er til de almindelige teoriprøver, så kan du købe adgang på Drive4you