Print Friendly, PDF & Email

Langsomt internet?

Wi-fi på godt og ondt.

Wi-fi er praktisk, men det er ikke det samme som stabilt eller dækkende over alt.

Har du f.eks. en 50/50 mbps internetforbindelse, er det kun henne ved routeren, at du har denne hastighed hvis du bruger kabel.

Benytter du Wi-fi falder de 50/50 hurtigt til ca. 20/12.

Går du væk fra det rum hvor routeren er placeret, f.eks. ud på terrassen eller ind/op/ned på et værelse, måske endda med flere rum imellem dig og routeren, kan din hastighed være faldet en del mere.

Mange har set reklamen fra en af de kendte internetudbydere, hvor der er nogle drenge der spiler online. Her hører man tydeligt den ene råbe “nej, nej, det lagger”. Ordet “lagger” er en beskrivelse på, at spillet stopper eller fryser fast. Dette er pga. manglende internet, hvilket sker tit via Wi-fi.

Når du bruger Drive4you’s prøver er det ikke som når du normalt surfer rundt på internettet og tjekker Facebook, Twitter eller ser YouTube.
En prøve indeholder billeder, tekst og lydfiler. Lydfilerne skal endda afvikles med helt bestemte sekund mellemrum, hvilket de førnævnte jo ikke skal.

Oplever du, at en teoriprøve stopper under afvikling, er det et tegn på at dit internet ikke følger med. For at sikre en god afvikling, skal din download hastighed være 20 mbps eller over. Er den under, kan der opstå problemer.

Du kan klikke på “Hjælp” i menuen, når du er logget ind og tage en internet hastigheds test. Husk download tallet skal være 20 mbps eller mere.

Har du en lavere hastighed kan du evt. gøre følgende:
Sluk for Wi-fi på din mobil eller tablet og gå på internettet som når du er ude. Så bruger du teledata som typisk er 4G, som i mange tilfælde er hurtigere en 20 mbps. Benytter du en computer med Wi-fi og hvor du ikke har mulighed for at tilslutte et LAN kabel, så kan du med fordel bruge din mobils hotspot funktion og via den benytte 4G via din telefon.

Sidst men ikke mindst. Mange har et antivirusprogram og dette er jo godt, dog installerer et antivirusprogram gerne et plugin i din browser som kan hede Web Security. Det kan også blot være en del af selve antivirus programmet. Denne funktion scanner alle billeder, alle lydfiler, alle videoer og alle hjemmesider, imens du surfer. Det er fint, men når du afvikler prøver med billeder, film og lyd, kan dette sløve meget. Enten slå funktion fra imens du tager prøverne, eller gå i indstillinger for dit antivirus program og bed Web Security lade være med at scanne dette domæne https://undervisning.drive4you.dk, da dette er et sikkert domæne. Så vil du få et mærkbart løft i hastigheden.